25 juli 2012

Frisse watermeloen lolly's...

Watermeloen staat voor mij gelijk aan de zomer. Als het weer dan ook nog meewerkt zoals vandaag, dan is het een extra zonnig feest met een heerlijke frisse watermeloen. Leuk voor je zomerse dessert tafel zijn deze watermeloen lolly's. Of bij een BBQ.

Het enige wat je nodig hebt zijn:
- stokjes (stevige stukken met punt of ijslolly stokjes)
- watermeloen
- iets om de lolly's in te prikken bijvoorbeeld de bovenzijde van de watermeloen.

Snij de watermeloen in partjes. Prik of snij ev. de watermeloen bij de schil voor. Rijg de watermeloen aan het stokje.

Eet smakelijk!

stijlvolle groet,
Nienke

19 juli 2012

Extra feestelijke bubbels... lavendel champagne!

Bubbels zijn altijd feestelijk. Of je nu iets te vieren hebt of niet. Wil je aan je bubbels een extra feestelijk frans tintje geven. Maak dan lavendel champagne... Heerlijk!

Wat heb je nodig:
* champagne of mousserende wijn.
* lavendel siroop (recept zie hieronder)
* verse lavendel takjes


Schenk 2 - 3 theelepels lavendel siroop in een champagne glas. Knip de lavendeltakjes zo af dat ze net boven het glas uitkomen. Zet in ieder glas een lavendeltakje. En schenk de champagne in het glas.

Proost!

stijlvolle groet,
Nienke

Lavendelsiroop:
benodigdheden
* 1 dl fijne kristalsuiker
* 1 dl water
* 1 eetlepel gedroogde lavendel

Voor een suikersiroop heb je gelijke delen water en suiker nodig. Het gemakkelijkst is een maatbeker te nemen en 1 dl suiker af te meten. Doe de suiker in een pannetje met een dikke bodem. Meet nu 1 dl water af in de maatbeker, voeg deze toe aan de suiker. Breng het geheel aan de kook. Hoe langer je de siroop laat koken hoe meer deze indikt. Voor de champagne heb je een vloeibare siroop nodig. Dus hoef je het maar even te laten koken. Voeg de lavendel toe. Goed doorroeren. Haal de siroop van het vuur en laat het geheel afkoelen. Zodra de siroop is afgekoeld haal het door een zeef om de lavendel eruit te halen.
Doe de siroop in een wekpotje en zet het in de koelkast. In een gesloten wekpot is het minimaal 1 maand houdbaar.

13 juli 2012

Goodie bags... Geeft je feest net iets extra's

Favors, goodie bags of uitdeelcadeau's-zakjes. Het kan voor iedere leeftijd. Voor kinder feesten doen we het al enige tijd. Varierend van de vrolijke hemazakjes met dito potlood of jojo tot hele traktaties in thema.

Net zo leuk zijn de volwassen varianten. Zoals bijgaand voorbeeld. Gepersonaliseerd en in de thema stijl en kleuren. Deze versie had een gepersonaliseerde reep chocolade voor de late-night-snack en voor de volgende ochtend een mini potje granola met gepersonaliseerde houten lepel.

Een houten lepel met een spreuk of naam erop gestempeld. Hiervoor kan je een simpel kinder stempel setje gebruiken. Het resultaat is super leuk.



Het enige wat de volgende ochtend nog toegevoegd hoeft te worden is wat heerlijke verse yoghurt en wat honing of fruit naar smaak. Eet smakelijk!En natuurlijk geen goodie bag zonder wat mooie aanbiedingen of cadeaubonnen van leuke bedrijven. Nogmaals bedankt Jolanda van Change of Style en Aveda Amsterdam.

Stijlvolle groet, Nienke

9 juli 2012

Suprise suprise... diner party



Het is altijd leuk om mensen te verrassen of te verwennen en helemaal als degene die verrast wordt dat zelf ook altijd voor anderen doet. Zo ook bij deze suprise-diner... De bijna jarige bereikt binnenkort een mooie leeftijd. Alleen viert d'r verjaardag nooit, maar denkt wel altijd aan iedereen om haar heen. Dit jaar moest daarom extra feestelijk.

Dus tijd voor een mooie verrassing. Van uitnodiging tot tuin en tafel decoraties alles in paarse, witte en grijstinten. Van paarse lampions en kandelaren in de boom tot wijnranken met grijs groen paarse hortensias op tafel. En natuurlijk niet te vergeten de crew (groot en klein) in speciaal gemaakte shirts en zwarte sloven.


Bij het ontvangst met bubbels en een heerlijk hapjes was de versiering sprankelend wit grijs paars. Naar mate het donker werd veranderde dit door alle lantaarns op de grond en in de bomen in een zee van lichtjes. Bijna sprookjesachtig.


Het diner in italiaanse sferen en dito wijnen werd afgesloten met de favoriet van de jarige een chocolade espresso taart met aardbeien.

Een welgeslaagde prachtige avond om niet meer te vergeten.

Stijlvolle groet,

Nienke