30 december 2012

Oud&Nieuw Mustache party

Het is bijna zover de klok tikt aardig door en voor je het weet kunnen we het nieuwe jaar inluiden... 2013! Sinds we de gelukkige ouders zijn van twee leuke kids is de tijd van de big nieuwjaars party's wel helaas voorbij. Dit jaar voor het eerste keer mogen ze opblijven. Of althans dat gaan ze proberen!

Dus tijd voor een ouderwetse spelletjes avond... Twister, Bingo en de sjoelbak zijn al uit het stof gehaald. En natuurlijk niets leukers dan gekke foto's maken tijdens deze oliebollen-avond. Om deze extra gek te maken heb ik een heel aantal snorren op stokjes klaar liggen.

Misschien heb je het al een keer gezien of feestje gehad met een Mustache thema. In Amerika en Australi zie je het regelmatig als thema voor een kinderfeest. Leuk voor jongens en meisjes in alle leeftijden ook voor de grote jongens en meisjes...

How-to...
. Print het Mustache template uit.
. Knip de snorren uit.
. Als je ze op gewoon papier print verstevig de prints aan de achterzijde met wat plakband.
. Plak aan de achterzijde een stokje, saté prikker of rietje vast.
En tadaaaa... je Mustache is klaar.
Wil je deze leuke snorren maken... klik hier voor het gratis template! WeLoveParties Mustache template.

Have a wonderful Mustache party!

stijlvolle groet,
Nienke




17 december 2012

Christmas dinner time...

Nog ruim een week en het is weer zover. Kerst... Wat ga jij doen? Heb je een diner thuis of ga je uit eten?
Voor een grote groep van 19 personen was het afgelopen zaterdag al een beetje kerst. Deze jaarclub heeft ieder jaar bij iemand anders thuis het jaarlijkse kerstdiner. Dit keer stonden er twee fantastische koks andere halve dag in de keuken en heeft WeLoveParties de styling verzorgd.

En het mocht lekker kerstig... daar word ik altijd heel blij van. Dus flink uitpakken. Over de lengte van de tafel lag kerstgroen. Takken bloemen ertussen. Kleine vaasjes bloemen. Kaarsen en stolpen met daarin een klein sneeuwschouwspel. Natuurlijk had het plaatselijk boven de gehele tafel ook gesneeuwd. Dit alles in de kleuren goud en paars. Is weer eens iets anders dan rood, wit en groen de traditionele kerstkleuren.


En hier het resultaat...


Stijlvolle groet,
Nienke

13 december 2012

Een gezonde kersttraktatie... Fruitige kerstboom

Na de herfst egel en de fruit pauw is het tijd voor een volgende gezonde traktatie. En natuurlijk een in kerstsfeer. Leuk voor het kerstdiner bij de kids op school. Of thuis bij de kerst brunch.

Wat heb je nodig...
. Grote sinaasappels voor de basis.
. Verschillende soorten fruit naar wens (wel verschillende kleuren).
. En heel veel cocktailprikkers.


. Snij de sinaasappels door in stapel ze zodat je een mooie basis krijgt voor je kerstboom.
. Prik een saté prikker in het midden zodat de sinaasappel basis vast en recht blijft staan.
. Prik rondom van onder naar boven cocktailprikkers met druifjes in de sinaasappels.
. Als je een mooi boompje hebt gevormd met druifjes. Vul het dan verder op met verschillende soorten fruit.
. Maak het boompje af met een mooie ster van appel boven op.

Ook deze kerstboom is goedgekeurd door mijn kleine testteam. Dit keer inclusief vriendjes. Binnen een klein kwartiertje stond alleen de sinaasappel stam nog vol cocktailprikkers en een enkel blauw besje eraan... Die ze nog net waren vergeten.

Stijlvolle groet,
Nienke

PS. Maak het boompje met broccoli, tomaatjes, komkommers enzo. Een lekker dipsausje erbij en je hebt een mooie en heerlijk gezonde blikvanger voor je kerstborrel.

11 december 2012

De kerstballen als vaasjes...

Ben je klaar met het decoreren van je kerstboom en heb je nog wat kerstballen over? Een staat er toevallig een schaal met kaarsen op je tafel. Gebruik dan de overgebleven kerstballen als kleine vaasjes. En tover je kaarsen schaal in een handomdraai om in een leuk kerstig tafereel. Let wel het moeten wel glazen kerstballen zijn waar je het haakje aan de bovenzijde vanaf kan halen.

Wat heb je nodig:
. een schaal
. kerstballen
. bloemen en e.v. dennentakjes
. kaarsen of waxinelichtjes
. kunstsneeuw

. Leg een dikke laag kunstsneeuw op de schaal.
. Vul de kerstballen voor de helft met water. En leg deze op de schaal.
. Afgewisseld met kaarsen.
. Vul de kerstballen met verschillende soorten bloemen en dennentakjes.
. Heb je e.v. nog kleine kerstballetjes leg deze om de kaarsjes en de met bloemen gevulde kerstballen heen.

Stijlvolle groet,
Nienke

10 december 2012

Een kerstige voordeur...

Kerst is voor mij losgaan met decoraties. De kerstboom zit vol met mooie glazen ornamenten, bloemen, vlinders, lint en vooral glitter... compleet met herten en rijdend treintje onder de boom. Het mag lekker gek maar ook weer niet over de top. Zo heb ik wel wat contrasten in huis qua kerststyling. Ga ik bij het stijlen van de kerstboom en diner tafel helemaal los. Aan de deur hangt een vrij sobere kerstkrans.

Natuurlijk begint de kerstsfeer al bij de voordeur. Al een aantal keer heb ik kransen gezien waar bolletjes mos in zijn verwerkt gecombineerd met andere decoraties. Heel mooi, maar ik wil graag een krans van alleen maar bolletjes mos. Die heb ik tot nu toe niet gevonden en waarom zou ik hem niet zelf maken...

Wat heb je nodig:
- rieten krans (formaat naar wens)
- kistje mos bolletjes
- 2 zakjes krammetjes
Alles is verkrijgbaar bij een goed tuincentrum.

. Vorm een mos bolletje in je hand.
. Verwijder eventuele aarde en leg het op de krans.
. Prik een of twee krammetjes door het bolletje mos in de krans.
. Vul de krans zo helemaal rondom op.
. Als de krans is opgevuld kan je hem aan de deur hangen.
Tip: als je de krans net als bij mij voor het raam in de deur hangt. Vul dan de achterzijde van de krans met de restjes mos en zet deze vast met krammetjes.

Succes!

Stijlvolle groet,
Nienke

9 december 2012

Dag Sinterklaasje... Hallo Kerstman!

Na weken sintstress hier thuis is het toch wel weer fijn dat de beste man op zijn ongeveer 956e verjaardag op zijn stoomboot stapte terug naar Spanje. Begrijp me niet verkeerd het sinterklaas feest is het allerleukste feest voor grote en kleine kinderen. Maar na ongeveer 5 weken sintstress is het de hoogste tijd voor jawel... KERST!

Dus ook ik was een van de vele die donderdag gelijk de kerstboom in huis hebben gehaald. In de afgelopen weken heb ik wel aardig wat kerst inspiratie opgedaan. Zo was de kerstafdeling van een mijn favoriete tuincentra eind september al in kerstferen. En ik kon het natuurlijk niet laten om al uitgebreid rond te snuffelen op zoek naar nieuwe kerst trends. Een bezoekje aan Menno Kroon in Amsterdam kan ook niet uitblijven. Geweldige kerstinspiratie, al is het wel iets minder gek en uitbundig als de afgelopen jaren. Je kan dit jaar wel door de winkel lopen. Ook al is het een heel klein winkeltje. Na een bezoekje wil je eigenlijk je eigen huiskamer wel vol zetten met deze prachtige bomen vol met leuke ornamenten. Toch blijft Good-old favorite de Bijenkorf ook altijd op m'n lijstje staan. Helemaal nu de Engelse invloeden steeds zichtbaarder worden. Zo wordt je direct bij de voor'draai'deur al welkom geheten. Hoe on-Nederlands is dat helaas. Zouden meer winkels een voorbeeld aan moeten nemen. Ook de kerstafdeling is al vanouds. Had van mij nog wel iets groter gemogen. Stiekem verwachte ik nu wel weer die ouderwetse bewegende speelgoed etalages die de Bijenkorf en de V&D vroeger in het Haagse altijd hadden. Daar gingen we speciaal voor naar de stad, en het liefst 's avonds als alle lichtjes branden. Maar helaas... het was ook nog steeds sinterklaastijd tijdens mijn bezoek.

De kersttrends zijn de kleuren redelijk rustig maar wel mooie kleurcombinaties. Zoals kobalt blauw met wit, een koele maar zeker sprankelende kleuren combi. Of roze met donker bruin. Je ziet niet veel over de top kleuren kermissen. Wat wel opvallend is zijn de ontzettend mooie vaak ouderwetse ornamenten voor in de boom. Allerlei prachtige figuurtjes waar de wit gesprayde bomen vol mee hangen.

Heb jij je boom al staan of ga je die komende week neerzetten? Als je je boom een mooi sneeuwlaagje of misschien zelfs sneeuw en glitterglans wilt geven. Spray je boom dan in als die nog kaal is of eventueel met alleen de kerstlichtjes. Als de sneeuw goed droog is hang je de boom vol met mooie kerstballen en andere ornamenten. Zo blijven je ornamenten mooi schoon.

En voor diegene die ieder jaar in de knoop zit met de kerstlichtjes... Je hoeft echt niet ieder jaar een nieuwe streng te halen. Bewaar gewoon een kartonnen doosje van de kerstballen of een deksel van de schoenendoos. Als je de boom gaat aftuigen wikkel je de streng lichtjes gelijk om dit stuk karton en berg je het netjes op in de kerstdoos. Zo raken je lichtjes nooit in de knoop.

Succes met de kerstversiering...

stijlvolle groet,
Nienke

PS heb je leuke kerstideetjes of vragen mail het graag naar nienke@weloveparties.nl