27 maart 2015

Hoe eet jij het liefst je pannenkoek?

Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag. Een leuk initiatief waarbij met name kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Maar eigenlijk kan iedereen dat toch doen? Wil je eens iets anders doen met je pannenkoeken beslag, is de nieuwe hype pancake-art voor jou een brug te ver of heb je geen zin om stapels te bakken wat dacht je hiervan. Een superleuk idee van realmomkitchen.com. Pannenkoekjes bakken in je cupcake bakpan!
Je krijgt dan een soort bakjes die je kan vullen met bijv. fruit. Leuk om uit te delen en lekker natuurlijk.

Wat heb je nodig:
. jouw favoriete pannenkoekenbeslag (zie anders een heerlijk en zo simpel recept hieronder)
. cupcake pan
. olie om de cupcake pan in te vetten

Vet je bakpan in. Vul de cupcake vormen voor de helft met beslag en zet je bakpan in de oven. Afbakken tot de randen goud bruin zijn en even testen of de onderkant van je pannenkoek-cupcake gaar is. Vul de pannenkoek bakjes als ze afgekoeld zijn met met fruit en besprenkel ze ev. nog met poedersuiker.

Mijn oma's pannenkoeken recept:
. 1 ltr halfvolle melk
. 4 grote eieren
. 500 gram bloem
. snufje zout
. 1 theelepel vanille aroma
Mix eerst de melk met de eieren. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe. En tot slot voeg je de vanille en zout toe. Mix het beslag goed tot een geheel!

Today in the Netherlands its the national pancake day. Unlike in England, Ireland and Australia is our pancake day a relatively new tradition. Especially school kids bake pancakes today for the elderly. But why doesn't everybody. But if you want to do something else with your pancake batter and the new hype pancake-art is not something you would like to try. Try this one... I found it on realmomskitchen.com. Pancakes baked in a cupcake tin. When you bake your pancake batter in a cupcake tin it will become a sort of cups you can fill with for example fruit. It's nice to share and especially nice to eat.

What do you need?
. pancake batter (see my recipe below)
. cupcake tin
. oil to grease the cupcake tin

Grease the tin. Fill each cupcake half full with batter. Put it in the oven at 175 degrees celcius and bake for about 15 minutes until there golden brown at the edges. Check if the pancakes are well cooked. When the pancake cups are cooled down you can fill them with any kind of fruit you like. And for the finishing touch sprinkle a little powdered sugar on the cups.

My granny's pancake recipe:
. 1 ltr milk
. 4 large eggs
. 500 grams all purpose flour
. pinch of salt
. 1 teaspoon vanilla extract
First mix the milk and the eggs. When blended well add the flower bit by bit. At last add the salt and vanilla. Mix well!

#nationalepannenkoekendag #realmomskitchen #weloveparties