Soms zijn er van die heerlijke dingen die te makkelijk zijn om zelf te maken, maar je doet het eigenlijk nooit.
Geen tijd, zin of mogelijkheid. Tot die eerste keer. Na je eerste zelfgemaakte pesto koop je toch nooit meer een variant uit een potje?! Vers is zoveel lekkerder.
Een flinke wekpot verse pesto in de koelkast, daar word ik echt blij van. Zo ook van verse Granola. Weet je niet wat dit is... Het is net zo krokant als cruesli, maar dan zo gezond als muesli. En er gaat niets boven een versgebakken variant. 's ochtends een glas biologische yoghurt met aardbeien of kiwi en dan een schep Granola erover... goddelijk. Zo begin je iedere dag met een klein feestje!
je kan deze Granola zelf maken, zie onderstaand het recept of bestellen in de webshop van http://www.weloveparties.nl/.
Wil je een proefpotje verse Granola thuis ontvangen. Share en like ons op facebook, we geven 6 proefpotjes weg.
Nienke
250 grams zak verse Granola |
Recept Granola
200 gram havervlokken
50 gram ongezouten amandelen
30 gram zonnebloempitten
30 gram pompoenzaad
20 gram gemalen kokos
40 gram gepelde pistachenoten
50 gram blanke rozijnen
50 gram gedroogde cranberries
3 eetlepels honing
2 eetlepels zonnebloemolie
* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Verwarm al roerend in een kleine pan de honing en de zonnebloemolie. Zodra de honing is gesmolten neem je de pan van het vuur.
* Meng in een kom de havervlokken, amandelen, zonnebloempitten, pompoenzaad en de kokos. Giet hier het honing-olie mengsel overheen. En vermeng het goed.
* Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel het mengsel gelijkmatig.
* Zet het in de oven voor ong. 25 minuten en roer het regelmatig om totdat het een mooi bruine kleur heeft gekregen.
* Meng in een kom de pistachenoten, rozijnen en cranberries. Voeg het 'oven mengsel' hier aan toe. Goed om mixen en klaar. Zodra het afgekoeld is kan je het tot een maand in een voorraadpot bewaren.
eet smakelijk!
Geen opmerkingen :
Een reactie posten