

Een cookie versiert met royal icing is in meerdere fases opgebouwd. Eerst trek je de buitenlijnen met een stevigere royal icing. Vervolgens vul je de vlakken op met een vloeibaarder icing. Laat deze een beetje drogen om de cookies af te decoreren met wat meer figuurtjes, kleuren etc.
En vergeet vooral niet om de cookies een lange tijd (min een uur of 5) te laten drogen.
Heb je wel uitstekers in paas thema en ingrediënten in huis voor suikerkoeken, maar geen ervaring met royal icing. Je kan altijd een paashaas uitstansen afbakken en voorzien van een mooie strik. En klaar ben je.
Veel bak plezier.
stijlvolle groet,
Nienke
Recept voor suiker cookies:
. 200 gram zachte boter
. 200 gram fijne kristalsuiker
. 400 gram bloem
. 1 losgeklopt ei
. 1 theelepel aroma naar keuze (bijv. vanille, amandel, citroen)
Bereiding:
. Verwarm de oven voor op 175 graden.
. Meng in de keukenmachine de zachte boter en de suiker. Niet te lang anders lopen de koeken uit in de oven.
. Voeg het losgeklopte ei toe.
. En voeg tot slot de bloem en de aroma.
. Meng het met de hand tot een mooie bal.
. Laat deze min. 1 uur in de koelkast opstijven.
. Rol steeds een stuk deeg uit en steek de koekjes uit met verschillende vormpjes.
. Bak de koeken ong. 10-14 minuten af. Aangezien alle ovens anders zijn moet je de koeken checken als deze goudgeel zijn en de randen al een beetje bruin worden zijn de koeken klaar.
Geen opmerkingen :
Een reactie posten