31 maart 2013

Vrolijke Paas Cookies

Toch een vrolijke Pasen op deze koudste dag sinds 50 jaar... Als je een voet buiten zet heb je meer het gevoel dat het kerst is dan Pasen. Goede reden om binnen wat vrolijke paaseieren te verstoppen... niet te dicht bij de verwarming. En Paas cookies te maken in wat vrolijke voorjaarstinten.

Heb er de afgelopen dagen heel wat leuke voorbij zien komen op het wereld wijde - facebook- web. En hier zelf ook aan meegedaan. Heb je vanavond of morgen nog niets op het programma staan. Wellicht een leuk idee om deze gezellige cookies te maken. Al moet ik wel toegeven heb je nog nooit met royal icing gewerkt dat in het niet iets wat je zo even doet. Het vergt enige oefening en ook in mijn geval 3 handmixers... 

Een cookie versiert met royal icing is in meerdere fases opgebouwd. Eerst trek je de buitenlijnen met een stevigere royal icing. Vervolgens vul je de vlakken op met een vloeibaarder icing. Laat deze een beetje drogen om de cookies af te decoreren met wat meer figuurtjes, kleuren etc.
En vergeet vooral  niet om de cookies een lange tijd (min een uur of 5)  te laten drogen. 



Heb je wel uitstekers in paas thema en ingrediƫnten in huis voor suikerkoeken, maar geen ervaring met royal icing. Je kan altijd een paashaas uitstansen afbakken en voorzien van een mooie strik. En klaar ben je.

Veel bak plezier.

stijlvolle groet,
Nienke


Recept voor suiker cookies:
. 200 gram zachte boter
. 200 gram fijne kristalsuiker
. 400 gram bloem
. 1 losgeklopt ei
. 1 theelepel aroma naar keuze (bijv. vanille, amandel, citroen)

Bereiding:
. Verwarm de oven voor op 175 graden.
. Meng in de keukenmachine de zachte boter en de suiker. Niet te lang anders lopen de koeken uit in de oven.
. Voeg het losgeklopte ei toe.
. En voeg tot slot de bloem en de aroma.
. Meng het met de hand tot een mooie bal.
. Laat deze min. 1 uur in de koelkast opstijven. 
. Rol steeds een stuk deeg uit en steek de koekjes uit met verschillende vormpjes.
. Bak de koeken ong. 10-14 minuten af. Aangezien alle ovens anders zijn moet je de koeken checken als deze goudgeel zijn en de randen al een beetje bruin worden zijn de koeken klaar.