12 april 2012

Kidsparty... Thema Handy Manny

Wat voor feestje geef jij...? Een heerlijk onderwerp voor kids om over te fantaseren. Een prinsessen...  piraten, dino, cupcake, goochel... ze verzinnen de gekste dingen. En de mijne al helemaal. Die zijn het hele jaar bezig met hun partijtje... het thema wisselt wekelijks als het al niet dagelijks is. Maar ja das natuurlijk ook niet zo vreemd. Ze zien genoeg voorbereidingen voor feesten voorbij komen of taarten, cakepops, cupcakes. Gisteren kreeg ik als commentaar van m'n oudste zoon: mam de spongebob cakepops waren top (met twee duimen in de lucht). Dan heb je het goed gedaan toch?!

Al zijn we bij zoon nr. 1 begonnen met een partijtje toen hij 5 werd... De tweede wilde dat natuurlijk dit jaar al voor z'n 4e. Dus ja, als feestje stijlen je werk is dan kan je voor je eigen kids natuurlijk niet achterblijven. Ten slotte ben ik van mening dat iedere leeftijd uniek is en gevierd moet worden!

Na lang twijfelen wist ie het... dit jaar wil ik een Handy Manny feestje (naar het disney kinderprogramma Handy Manny) en dan volgend jaar als ik 5 word een Brandweerman-Sam feest. Prima schat gaan we doen... Een partijtje met z'n vrienden en vriendinnen variƫrend van 3 tot 5 jaar. De stelregel is zoveel kindjes uitnodigen als je leeftijd plus jezelf. Hmm daar wijk ik dan meteen vanaf. 12 zoeterds aan kleine tafeltjes op krukjes. De kamer versierd in Handy Manny stijl met dito taart en t-shirts. Geweldig... vonden de jongens. Was even vergeten dat de Handy Manny afbeelding op de tshirts wel iets te stoer waren voor de meiden... oeps!

En wat doe je dan om 12 kids 2 uur bezig te houden. Na het eten van een Handy Manny cupcake, met afbeeldingen van de figuurtjes Tik, Zaag, Philip, Draaier, enzo. Het uitpakken van de cadeautjes. Zijn we de middag bezig geweest met simpele oud Hollandse spelletjes als zaklopen en spijkerpoepen. Het grootste feest was met z'n 12-en tegelijk koekhappen. De meeste doen dit op die leeftijd voor het eerst. Geweldig toch, meer heb je niet nodig.

Voor de middag hadden we nog een vervolg feest in de planning... z'n gewone verjaardagsfeest voor vrienden en familie. Met een kleine aanpassing waren we zo klaar voor de volgende party. 's ochtends hadden we al een dessert tafel opgezet (kan ev. al de avond ervoor). Hier kwam een popcorn bar bij  en de kleine tafels opgebouwd tot knutsel tekentafel. En klaar.

Beste tip voor een feest is een 'dessert tafel', hiermee decoreer je de ruimte. Kleine aanvulling van slingers en ballonnen en klaar. Al het eten zoet en e.v. hartig staat klaar als een buffet. Iedereen kan pakken wat ie wilt.
Je zet het vooraf al helemaal klaar, zo heb je er tijdens het feest geen omkijken naar. Wil je je ruimte en dessert tafel goed decoreren probeer dan niet alleen in de decoraties het zelfde thema en kleuren aan te houden maar ook in de zoetigheden en hapjes.

stijlvolle groet,
Nienke