4 april 2012

Vrolijke pasen... met paaskuiken cupcakes

Met mijn all time favoriete film Julie&Julia en blog inspiratie op de achtergrond heb ik net m'n blog plan voor vandaag gewijzigd... geen styling tips voor de ontbijttafel. Maar mijn paas favoriet... paaskuiken cupcakes.

Deze schattig kuikens wil je toch ook op de ontbijttafel hebben. Of laat ze je dessert tafel opvrolijken. De vanille kokos paaskuikens zien er niet alleen te schattig uit, ze zijn ook heel lekker. Onderstaand het recept voor de vanille kokos cupcakes. En in stappen hoe je ze moet decoreren.

Paaskuiken cupcakes:
1. allereerst te beginnen met het maken van de vanille kokos cupcakes volgens onderstaand recept.
2. maak de botercreme klaar of gebruik e.v. kant en klare icing.
3. kleur de kokos; neem een boterhamzakje die je kan afsluiten. schep daarin 4 grote eetlepels gemalen kokos. Voeg er een drupje (of twee) gele kleurstof aan toe sluit het zakje en wrijf de kleurstof door de kokos net zolang tot de kokos de juiste kleur heeft gekregen.
4. met een beetje rood fondant of marsepein maak je een snaveltje en van zwarte fondant 2 zwarte oogjes.
5. zodra de cupcakes zijn afgekoeld smeer je ze af met botercreme of icing.
6. druk de cupcakes in de gekleurde kokos.
7. geef iedere cupcake een snaveltje en 2 oogjes... en klaar!

De cupcakes kan je gemakkelijk een dag of 2 vooraf klaarmaken. Veel succes met het maken van deze cupcakes. Stuur me graag een foto van je paaskuikens (naar nienke@weloveparties.nl of post het op onze facebookpagina). Laat me ook graag weten waar je voorkeur naar uitgaat een uitgeschreven stappen bereiding of de visuele versie zoals bij de paasdiner tafel decoratie.

Bon appetit!

Nienke


recept vanille kokos cupcakes
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram fijne kristalsuiker
250 gram zachte boter
6 eieren
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels gemalen kokos

Mix de boter en de suiker tot een luchtige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Mixen op lage snelheid totdat het weer 1 massa is geworden. Zeef de bakmeel er overheen en rustig mixen totdat alle bakmeel is opgenomen. Mix vervolgens op hogere snelheid tot een luchtige massa. Voeg de melk, vanille extract en kokos toe. Nog een laatste keer kort mixen. Vul de cupcake vorm met papieren vormpjes. En vul de vormpjes voor 3/4 met cupcake mix.
Bak de cupcakes af op 175 graden voor 18 tot 20 minuten totdat de cupcakes mooi goudbruin zijn gekleurd. Laat ze afkoelen. Zodra de cupcakes geheel zijn afgekoeld kan je ze decoreren tot mooie paaskuikens.