9 december 2012

Dag Sinterklaasje... Hallo Kerstman!

Na weken sintstress hier thuis is het toch wel weer fijn dat de beste man op zijn ongeveer 956e verjaardag op zijn stoomboot stapte terug naar Spanje. Begrijp me niet verkeerd het sinterklaas feest is het allerleukste feest voor grote en kleine kinderen. Maar na ongeveer 5 weken sintstress is het de hoogste tijd voor jawel... KERST!

Dus ook ik was een van de vele die donderdag gelijk de kerstboom in huis hebben gehaald. In de afgelopen weken heb ik wel aardig wat kerst inspiratie opgedaan. Zo was de kerstafdeling van een mijn favoriete tuincentra eind september al in kerstferen. En ik kon het natuurlijk niet laten om al uitgebreid rond te snuffelen op zoek naar nieuwe kerst trends. Een bezoekje aan Menno Kroon in Amsterdam kan ook niet uitblijven. Geweldige kerstinspiratie, al is het wel iets minder gek en uitbundig als de afgelopen jaren. Je kan dit jaar wel door de winkel lopen. Ook al is het een heel klein winkeltje. Na een bezoekje wil je eigenlijk je eigen huiskamer wel vol zetten met deze prachtige bomen vol met leuke ornamenten. Toch blijft Good-old favorite de Bijenkorf ook altijd op m'n lijstje staan. Helemaal nu de Engelse invloeden steeds zichtbaarder worden. Zo wordt je direct bij de voor'draai'deur al welkom geheten. Hoe on-Nederlands is dat helaas. Zouden meer winkels een voorbeeld aan moeten nemen. Ook de kerstafdeling is al vanouds. Had van mij nog wel iets groter gemogen. Stiekem verwachte ik nu wel weer die ouderwetse bewegende speelgoed etalages die de Bijenkorf en de V&D vroeger in het Haagse altijd hadden. Daar gingen we speciaal voor naar de stad, en het liefst 's avonds als alle lichtjes branden. Maar helaas... het was ook nog steeds sinterklaastijd tijdens mijn bezoek.

De kersttrends zijn de kleuren redelijk rustig maar wel mooie kleurcombinaties. Zoals kobalt blauw met wit, een koele maar zeker sprankelende kleuren combi. Of roze met donker bruin. Je ziet niet veel over de top kleuren kermissen. Wat wel opvallend is zijn de ontzettend mooie vaak ouderwetse ornamenten voor in de boom. Allerlei prachtige figuurtjes waar de wit gesprayde bomen vol mee hangen.

Heb jij je boom al staan of ga je die komende week neerzetten? Als je je boom een mooi sneeuwlaagje of misschien zelfs sneeuw en glitterglans wilt geven. Spray je boom dan in als die nog kaal is of eventueel met alleen de kerstlichtjes. Als de sneeuw goed droog is hang je de boom vol met mooie kerstballen en andere ornamenten. Zo blijven je ornamenten mooi schoon.

En voor diegene die ieder jaar in de knoop zit met de kerstlichtjes... Je hoeft echt niet ieder jaar een nieuwe streng te halen. Bewaar gewoon een kartonnen doosje van de kerstballen of een deksel van de schoenendoos. Als je de boom gaat aftuigen wikkel je de streng lichtjes gelijk om dit stuk karton en berg je het netjes op in de kerstdoos. Zo raken je lichtjes nooit in de knoop.

Succes met de kerstversiering...

stijlvolle groet,
Nienke

PS heb je leuke kerstideetjes of vragen mail het graag naar nienke@weloveparties.nl