30 oktober 2015

Gezondere Halloween treats?

Dadelijks gezonder eten, minder suiker, E-nummers vermijden dat is helemaal van deze tijd. Maar wat doe je dan met al die geweldige feestdagen die er nu aankomen. Te beginnen met Halloween morgen. Kids komen met grote bergen snoep thuis na een ronde griezelen, St Maarten te lief zoet de kindjes op de stoep met lantaarns en een mandjes voor de snoepjes. Niet veel later komt de goed heiligman weer ons land binnen met bergen strooigoed.

Ik hou van deze feesten om dan nog maar niet te beginnen over Kerst... de fijnste tijd van het jaar. En ook mijn kids komen met bergen snoepjes thuis. Gelukkig hebben ze van nature geen enorme drang om alles ineens naar binnen te proppen, maar een beetje afwisseling kan geen kwaad. Alles met mate toch... een beetje gezond en soms ook even enorm ongezond. Zo houdt je het lekker in balans;)

Op Pinterest vonden we de leukste Halloween treats en zo ook deze varianten van de 'gezond' en 'minder gezond' gebitje. Allebei te leuk!!

Vampieren tand koek

wat heb je nodig?
. koekjes (zelfgemaakt of kant en klaar)
. rode icing
. mini marshmallows
. halve amandelen
Snij de koekjes doormidden of als je ze zelf bakt steek een rondje uit en snij deze gelijk doormidden voordat je de koekjes afbakt. Smeer bij beide koekjes 1 helft met icing, zet er een randje marshmallows op en plaat het andere helft van het koekje met de icing naar beneden er bovenop.
zet twee halve amandelen aan de voorkant als vampieren hoektanden.


Vampieren tand appels

Wat heb je nodig?
. appel
. pindakaas
. mini marshmallows
. halve amandelen

snij de appel in smalle partjes (de appel niet schillen). Smeer 2 partjes aan 1 zijde in met pindakaas. Zet op 1 partje in de pindakaas een rijtje marshmallows als tanden en zet het ander appelpartje met de pindakaas naar beneden er bovenop. En 2 halve amandelen aan de voorkant voor de vampieren hoektanden.

Wil je meer leuke lekkere en ook gezonde traktaties voor halloween vinden... kijk dan even op onze Halloween borden op Pinterest 

Heel vele plezier met de voorbereidingen!
Nienke