21 oktober 2015

Halloween DIY knutsels

Herfstvakantie, het regent en het is bijna Halloween... tijd voor wat leuke makkelijke knutsels. Wij hebben hier de leukste ideetjes voor je. Van mini halloween pinata's, spinnenwebben van vuilniszakken tot glow in de dark- dierenogen om in de tuin te verstoppen. Heb je meer inspiratie nodig kijk dan op onze pinterest pagina.

Mini Halloween pinata

Wat heb je nodig?
. een wc rol
. cadeautjes en/of verpakte snoepjes om in de wc rol te doen
. wc papier
. oogjes, als je deze niet hebt, kun je dit ook met stift maken.
. touwtje en een zelfgemaakt label

Doe alle cadeautjes en snoepjes in de pinata. Plak de wiebeloogjes op de wc rol of teken de oogjes erop. wikkel de het wc-papier of wit crêpe papier netjes om het rolletje maak de bovenkant dicht. Maak van het touwtje een lus en knoop het label er onderaan. Wikkel het papier verder om de wc rol met het touwtje ertussen.

Vleermuizen

Wat heb je nodig?
. zwart papier
. wit papier om een mal te tekenen
. schaar
. wiebeloogjes die je op kan plakken of maak oogjes met stift
. touw
. perforator

Teken een mal op wit papier en knip deze uit. Trek deze over op zwart papier.
Knip de vleermuizen uit en plak de wiebeloogjes erop. Heb je geen wiebeloogjes,
maak dan oogjes van papier en stift.
maak een gaatje met een perforator en hang de vleermuis ondersteboven op. Als je meerdere vleermuizen maak kan je er ook een slinger van maken.

Glow in the dark - ogen voor in de tuin

Wat heb je nodig?. wc rol
. pen of stift. Glow in het dark stokjes. Schaar

Teken oogjes op een wc rol. Knip de oogjes uit. Verstop de wc rolletjes op verschillende plekken in de tuin. Als het donker stop in ieder wc rolletje een glow in the dark stokje. En het lijkt alsof je tuin vol zit om allerlei enge dieren!Spinnenwebben decoraties

Wat heb je nodig?
. een schaar
. vuilniszak
. plakband

Vouw de vuilniszak diagonaal en nog een aantal keer zodat je een punt krijgt, zoals op de afbeelding. Teken voor het gemak eerst de vorm die je wilt knippen en knip je spinnenweb uit. Vouw de zak uit en je hebt een prachtige dubbele spinnenweb. Wil je het eerst even oefenen probeer het dan eerst even uit met een A4 wit papiertje.

Halloween letters maken

Wat heb je nodig?
. groot uitvergrote letters geprint op A4 formaat
. karton
. lijmspray
. zwart glitters
. lint of touw

Knip de grote letters uit. Leg ze op karton en teken ze over. Knip de kartonnen letters uit. Spray ze in met lijmspray en strooi de zwarte glitters erover. Laat de letters goed drogen en maak een mooie slinger van de letters of hang ze per stuk aan de muur                                   Heel veel knutselplezier!

Stijlvolle groet,
Marlene van der Wel
Strik erop events